North Perth Family Home Renovation

Renovations and Additions

Council | City of Vincent
Lot Zoning | R30/40
Lot Area | 491m²
Builder | Owner

Working with the existing building fabric a new concept that created open plan living and a comfortable home for a growing family was designed in North Perth.

The renovations and additions to this traditional style single storey home were tailored to suit the needs of our client, an Owner Builder. The renovation provided more usable spaces for the family, connecting the key living areas to the central hub of the kitchen and extending out onto a new deck area.

The key features and external form of the existing house were maintained and accentuated, with the original face brickwork being uncovered and re-pointed creating an inviting addition to the street. A raised deck with Vergola roof over has been built off the main dining area, with views towards the City.

Internally a generous kitchen and breakfast bar extend and connect to the dining area which then links to the outdoor deck.

Each space has been updated with respect to the original architectural features and with consideration for the needs of a modern family.

All existing external openings were replaced with Cedar West double glazed windows and doors, maintaining the look and feel of the original house while creating a more solar passive solution and also increasing the comfort for the family.

Jakub came up with some fantastic ideas that maximised the space while meeting all our requirements. He has great knowledge of the building industry and can advise on where to save…

Tode Sukoski